Изправят на съд мъж, подпалил къща с коктейл „Молотов“ край Раковски

0
147
Пожар
Пожар. Снимка: Freepik.com

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 48-годишният Л.П., който е обвинен в палеж на къща. Престъплението е извършено на 31 май в раковското село Белозем

Около 22:00 часа на същата дата е получен сигнал за горяща къща. Пристигналите на място полицейски служители установили, че пред дома се намирали собственичката на дома и нейни съседи. Те обяснили, че пожарът тръгнал от покрива на сградата. Огънят бил угасен от пожарникари. При извършения оглед били открити остатъци от стъклени бутилки с парцал, напоен в запалителна течност, или т.нар. „коктейл Молотов“.

По досъдебното производство е установено, че по-рано през деня Л. П. отправил спрямо собственичката на къщата заплахи, че ще ѝ запали имота. Те живеели наблизо и имали битов спор. В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от Л. П. От него били иззети  дрехи и предмети, съотносими към извършеното деяние. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

МВР получи първите 86 автомобила за пътна полиция, част от тях имат пос терминали

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments