Изписаха сержанта от Карлово – след тежкото боледуване успя да пребори COVID-19

0
236
Пълмед
Снимка: Пълмед

49-годишният старши сержант от Карлово успя да пребори COVID-19 с помощта на медиците в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив и вече е изписан, съобщиха от болницата.

Пациентът беше на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите му, беше екстубиран. Той е изписан според всички утвърдени протоколи за това и след две последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента мъжът е в добро здравословно състояние, като след 12 дни интензивно лечение в болницата, той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

Анестезиологът и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „Пълмед“ д-р Евелина Дарабанова обясни:

„Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация, е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента, постигнахме тези добри резултати за кратко време и днес той вече си е у дома“.

Старши сержантът е постъпил в болницата на 30 март след превеждане от МБАЛ „Карлово“ със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет, както положителна проба за коронавирус. Той веднага е настанен в специализираното отделение на „Пълмед“, където е интубиран и му е проведено интензивно лечение.

В болницата за лечение остават осем пациенти, петима от които с положителна проба за коронавирус. Днес предстои да бъде изписан още един пациент – мъж от Англия, с отрицателни проби за наличие на COVID-19 и изчистен от вируса.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments