Изменението на климата може да ограничи полетите

0
39
Летище Хийтроу
Източник: Wikimedia Commons

Правителството е заявило опасенията си – промените в климата може да ограничат планираните увеличения на полетите във Великобритания, предаде BBC.

От „Консултативния комитет по изменение на климата“ наскоро са казали, че полетите трябва да бъдат по-малко, за да се намалят вредните емисии. Според тях решението за разширяване на летище „Хийтроу“ трябва да бъде върнато в Парламента и да се преразгледа авиационната стратегия.

Министерството на транспорта защитава решението си, обяснявайки, че „това ще предостави огромен икономически тласък на бизнеса и обществото“.

Правителството е имало за цел намаляване на вредните емисии с 80%, когато е разглеждан проектът. Това може да бъде постигнато чрез улавяне на въглеродния диоксид или засаждане на повече дървета, както и чрез съкращения на СО2 в други сектори, например промишлеността.

„Радваме се да видим, че правителството сериозно приема нашето искане за преразглеждане на разширяването на Хийтроу“, казал Тим Кросланд, член на малка група за натиск „План Б“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments