Изгониха депутат на БСП от парламента, не искал да носи маска

0
154
Парламентарно заседание
Снимка: Скрийншот от видеео на bTV във Facebook

Накарайте БСП да са с маски, защото пръскат бацили, да го запишем в правилника„.

С тези думи на Петър Петров от „Обединени патриоти“ стартира днешното редовно заседание на Парламента. Депутатът призова за промяна на Правилника за организация и дейността на Народното събрание.

Това стана, след като представителят на БСП Росен Малинов отказа да сложи маска и бе приканен от председателя на парламента Цвета Караянчева да напусне залата. По-рано пък стана ясно, че колегата на Малинов Драгомир Стойнев е с положителен тест за COVID-19.

Петров поиска да бъдат въведени промени и тези депутати, които не носят маски да бъдат отстранявани от заседанията. Той обърна внимание на колегите си от групата на БСП, които не носят предпазни средства. Караянчева му отговори, че не трябва да се стига до промяна на правилника, тъй като всичко е въпрос на съзнание. След това народните представители без маски напуснаха пленарната зала.

Единствен остана Росен Малинов. Караянчева го помоли още веднъж да си сложи маската, но вместо това депутатът предпочете да напусне пленарната зала. Забележка бе направена и на колегата му от левицата Александър Симов, но той си сложи червена платнeна предпазна маска и остана.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments