ИТН ще подкрепи инициативата за отстраняването на Гешев

0
43
Станислав Балабанов
Станислав Балабанов. Снимка: БТА, Архив

„Има такъв народ“ /ИТН/ ще подкрепи инициативата за отстраняване на главния прокурор. Това обяви народният представител Станислав Балабанов пред „БНР“. Според него заявката на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Мария Габриел е „добър знак“, но се усъмни в политическата воля на членовете на Висшия съдебен съвет /ВСС/ да гласуват оставката на Иван Гешев.

ИТН искат да чуят предложението на министъра на правосъдието и искат цялостна концепция за правосъдна реформа. За Балабанов е важно не да се взима главата на един и на негово място да бъде поставян друг, а е необходима реформа и в съдебната система по начин, недопускащ повече един човек да злоупотребява с властта в тази институция. Депутатът добави:

„Разбира се, това не означава подкрепа за какъвто и да е кабинет, защото това са някакви прави впечатление. Предстоят тепърва срещи.“

Заявката на Габриел е била одобрена и от „Възраждане“. Според лидера Костадин Костадинов обаче това е опит да се осигури подкрепа за правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, която партията му отказва.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments