Италианец представя балета на Софийска опера по един различен начин

0
64
Афиш. Снимка: Софийска опера и балет
Афиш. Снимка: Софийска опера и балет

Балетът на Софийска опера ще представи разгулните сцени от „Кармита Бурана“ по натурален начин. Артистите ще бъдат голи от кръста нагоре. По идеята работи италианският хореограф и режисьор Фреди Франдзути, предаде „24 часа“.

Голите сцени са една много малка част от съдържанието. Спектакълът впечатлява с известната музика на Карл Орф. Тя е писана върху текстове на сборник от песни на средновековни ваганди – странстващи студенти по теология. Те кръстосвали из Европа и изкарвали прехраната си с изкуство. Думите описват преживяванията им и осмиват човешките пороци.

„Кармина Бурана“ се изпълнява предимно по тържествени поводи, тъй като изисква огромна подготовка. В нея участват голям симфоничен оркестър, детски и смесен хор, солисти певци. Във варианта на Франдзути ще се използва музика на запис, тъй като ще се играе на открити сцени. Предвидените места са парка на Военната академия, на открита сцена зад НДК и на Белоградчишките скали.

Първото представление ще бъде на 28-и юни на „Опера в парка“. През есента ще може да се гледа и в сградата на операта, като там ще се включат оркестър и хор.
Режисьорът е един от най-известните и талантливи хореографи от съвремието. Има своя балетна компания, която носи името „Балето дел Сюд“. В нейните постановки взимат участие и български артисти. На работата му са се наслаждавали зрители на Балшой театър и Римската опера.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от