Интерпол отговори: На Семерджиев не е била издадена швейцарска шофьорска книжка

0
117
Георги Семерджиев
Георги Семерджиев. Снимка: СДВР

Не е издавано швейцарско свидетелство за управление на моторно превозно средство /СУМПС/ на Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. Това са отговорили от Интерпол Берн на отправено от ДМОС-МВР запитване

Във връзка с тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, на 6 юли в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е получено запитване от ГД „Национална полиция“ /ГДНП/ с молба за спешна проверка на шофьорската книжка на водача, причинил трагедията.

Оправено е спешно запитване до Интерпол Берн, като е предоставена и наличната в ДМОС информация за лицето. Ден по-късно – на 7 юли, е получен отговор от швейцарските власти, в който се посочва, че шофьорът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на СУМПС. Той няма валидна шофьорска книжка (настояща или предишна), издадена от швейцарските власти. Информацията е предоставена на ГДНП на 08.07.2022 г.

Малко по-рано днес стана ясно, че временно от длъжност е отстранена и полицайката Симона Радева заради нарушение на етичните правила.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments