Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев

0
259
Георги Семерджиев
Георги Семерджиев. Снимка: СДВР

Повдигнати са обвинения на Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, която отне живота на две млади момичета. Предвижда се „лишаване от свобода“ от 5 до 20 години. Предстои да станат ясни резултатите от кръвните проби, които бяха взети след ареста му, извършен 8 часа след трагедията.

Сигнал за тежка катастрофа на кръстовището между булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“ е бил подаден към 23:08 часа на 5 юли. Според официалната информация автомобилът на Семерджиев се е движил от НДК-а с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището, след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. В резултат на силния удар колата се e разцепила на две и едната половина е ударила смъртоносно две момичета, които по това време са се движили на тротоара.

Пострадал е водачът на таксито – мъж на 52 години, който е с контузия на главата. Той е отказал хоспитализация.

Веднага след катастрофата шофьорът и неговата спътничка са избягали, а при оглед в колата им са били намерени полицейски атрибути – стоп палка и лампи. Семерджиев е задържан след над 8 часа след катастрофата, а при залавянето му участва отряд „Кобра“. Той е бил в неадекватно състояние, но все пак е поискал адвокат, който е бил осигурен със съдействието на майка му.

Семерджиев е бивш футболист. Има над 50 криминални регистрации. По информация на властите преди си е позволявал да шофира след въздействието на наркотични вещества. Той е бил с отнето свидетелство за управление заради извършените от него нарушения на пътя.

Има назначени редица съдебни експертизи. Очаква се днес в Столичния общински съвет да бъде изслушан директорът на „Пътната полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев.

Кръстовището, където възникна произшествието, беше затворено над 3 часа вчера. Граждани излязоха на протест с искане за по-тежки санкции за рецидивистите на пътя. Те почетоха и паметта на загиналите момичета.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments