Интересно: Къде трябва да съхраняваме яйцата?

0
24
Яйца
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Дори да има специално отделение на вратата на хладилника ви за поставяне на яйца – мястото им не е там. Като начало ще започнем с това, че не бива да се консумират яйца, които са престояли над шест седмици в хладилника и то само ако сме сигурни, че сме ги закупили съвсем пресни, пише „здрава.бг“.

Повечето производители на хладилници предвиждат специални отделения, поставени на вратите, това обаче не е най-подходящото място, а дори напротив – то е най-лошото.

Причината е една основна – вратата е най-слабо охладеното място в хладилника и при отваряне най-много топъл въздух достига именно там. Променящите се температури намаляват годността им.

За да съхраните по-дълго време яйца може да преместите поставката им, ако е подвижна, на някой от рафтовете, където температурата е по-ниска и постоянна. Важно е да знаете, че те се съхраняват най-добре когато са подредени с върха надолу, в съд или контейнер, който се затваря плътно.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от