Инстаграм забранява снимки със самонаранявания

0
667
Инстаграм лого

Инстаграм реши да забрани снимки, показващи самонараняване след смъртта на 14-годишната Моли Ръсел и критиката на баща й към социалната медия.

Вълна от публично недоволство заля платформата за споделяне на снимки след самоубийството на тийнейджърката, чийто профил бил пълен със стряскащи материали за депресия и самоубийство.

След дни напрежение Инстаграм най-накрая проведе среща с държавния секретар по здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок. Директорът на социалната медия Адам Мосери призна, че компанията не е направила достатъчно, и заяви, че показването на снимки със самонараняване вече няма да бъде допускано.
В обществото отдавна съществуват притеснения относно начинът, по който Инстаграм и други социални медии се справят със съдържание, което може да е вредно за психичното здраве на техните потребители, особено на младите хора, но въпросът стана спешен след като бащата на Моли каза в интервю, че Инстаграм „помогна на дъщеря ми да се самоубие“.

Все пак Мосери заяви, че някои снимки на самонараняване ще останат в Инстаграм. „Може да имам снимка на белег(от самонараняване – бел.ред.) и да кажа „Аз съм 30 дни чист вече.“ и това е важен начин да разкажа историята си.“, заяви директорът на социалната медия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments