Има ли данни изчезналото момче в Перник да е жертва на престъпление?

0
334
Изчезналият Александър
Изчезналият Александър. Снимка: Mario Antonov, Facebook

До момента няма данни 12-годишният Александър да е жертва на престъпление, заяви на брифинг в Перник прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура. По думите й досъдебно производство е било образувано още в първите часове след подаване на сигнала и обявяването на детето за общодържавно издирване.

Разпитани са били свидетели от близкия кръг на момчето. Установени са били личностните му особености, навиците, начинът, по който е бил обгрижван, медицинското обслужване. Бащата е бил разпитван 2 пъти, не е подлаган на детектор на лъжата. По думите на говорителя на Прокуратурата показанията му в качеството на свидетел не са били противоречиви.

Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед. Заболяването му е свързано с хиперактивност, която трудно бащата е бил в състояние да контролира. Откривано е било бързо и не се е стигало до намеса на органите на полицията. Прокурорът обяви:

„Няма данни Александър да се е возил на градския транспорт. Всички камери се проверяват непрекъснато – общинските, от частни домове, които се предоставят от собствениците.“

Припомняме ви, че 12-годишният Александър изчезна в петък следобед по време на разходка с баща си в подножието на местната планина Голо бърдо. Издирването започна веднага, след като към 17:05 часа същия ден родителят е подал сигнал за изчезването му на телефон 112. Момчето е високо около 150 см, облечено е със сив суитчър и сини дънки. Държи в себе си розова плюшена играчка. Призовават се гражданите да продължат да подават сигнали при налична информация.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments