Икономическият министър: Количествата са осигурени. Интерконекторът с Гърция идва в правилния момент

0
25
Никола Стоянов
Никола Стоянов. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Цената на „микса на газа“ ще бъде успешно задържана в рамките, поставени от бизнеса. Количествата на синьото гориво са осигурени, тъй като интерконекторът с Гърция идва в точния момент. Това коментира служебният икономически министър Никола Стоянов.

Припомняме, че газовата връзка с Гърция бе реализирана по време на управлението на последния редовен кабинет и тя вече ще обслужва нуждите на страната ни.

По думи на Стоянов вероятно една част от предприятията ще мина на други, алтернативни горива, на които ще е по-изгодно да бъдат. Най-важното е, че газ ще има и родният бизнес ще оцелее и ще продължи да функционира. 

Нужда от таван на синьото гориво няма да има, категоричен е ресорният министър. Той добави, че инвестициите вървят в посока нагоре, тъй като интересът е огромен. До края на октомври се очаква потвърждение на такива, равняващи се на близо 100 милиона евро.

Никола Стоянов увери, че помощите за ел. енергия няма да спират. Те ще дадат едно успокоение и отражение от друга страна на цената на хранителните продукти

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments