Идеята на Константин Бачийски за развитие на летище Равнец залегна в икономическата програма на правителството

0
539
Летище Равнец
Летище Равнец

Идеята на Константин Бачийски за развитие на авиобаза Равнец и превръщането ѝ в свободна безмитна зона със собствено карго летище залегна официално в икономическата програма на правителството, обръщат внимание от ПП „Средна европейска класа“ /СЕК/.

По време на преговорите за коалиционно споразумение участниците в тях се обединиха около концепцията „съществуващо летище да се комбинира с безмитна зона“, за да се създадат условия за обособяване на логистични и индустриални хъбове, които да дадат конкурентно предимство на дадения регион и страната.

„Това, което аз видях като потенциал в летище Равнец и работя през последните години за реализирането му, беше прието, както на ниво експертите така и на ниво управляващи. Нещо повече проектът среща пълна подкрепа от ресорните министерства“ сподели Константин Бачийски.

Според народния представител случилото се е доказателство за това, че всичките му усилия, посветени на развитието на старата авиобаза са си стрували, защото „моделът Летище Равнец“ ще бъде приложен от правителството.

Показателно за перспективата на Равнец е това, че за кратък период от време подкрепата си за летището изразиха президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, както и представители на бизнеса.

Тъй като при предходното управление Константин Бачийски не получи никаква подкрепа от общинска и държавната власт, той с много усилия и с лични средства придвижи процедурата по лицензирането на летището. По този начин стана един от малкото българи, които вложиха свои средства за развитието на обществен обект със стратегическо значение за региона.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments