И туристическият министър разговаря с карловския кмет за подкрепа на пострадалите

0
23
Министърът на туризма и кметът на Карлово
Министърът на туризма и кметът на Карлово. Снимка: Минисъерство на туризма

Възможности за помощ и подкрепа на пострадалите при наводненията граждани попаднаха във фокуса на разговор между туристическия министър д-р Илин Димитров и карловския кмет Емил Кабаиванов. Двамата се срещнаха в Министерски съвет.

Министър Димитров съобщи на кмета Кабаиванов, че много представители на бизнеса вече са предприели или имат готовност и търсят начини как да помогнат. Той е получил запитвания и предложения от представители на туристическия сектор, изразили желание да помогнат, като предоставят матраци, легла и друго оборудване за хората, чиито домове пострадаха от водната стихия в района на Карлово. Има и места за настаняване, които са изразили готовност да приемат и да настанят безплатно семейства, чиито домове са негодни за обитаване. Карловският кмет от своя страна информира, че пострадалите къщи са общо 348.

Припомняме, че Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ вече отправи призив към членове си да се дарят легла, матраци, завивки и друго обзавеждане, да осигурят безплатно временно настаняване на загубилите домовете си и на тези, чиито къщи са разрушени, да доставят хранителни продукти, с които да осигурят топла храна и питейна вода.

Туристическото министерство изразява съпричастието си към изпадналите в беда български граждани и съвместно с представители на някои от най-големите браншови организации ще направи всичко възможно, за да подкрепи пострадалите и да улесни желаещите да помогнат с обзавеждане и средства да се свържат представителите на местната власт и пострадалите хора. Междувременно, всеки, който иска да помогне, може да позвъни в общинския кризисен щаб на Карлово на телефон 0893 334662, каза кметът на града.

Днес, по покана на премиера Гълъб Донев в заседанието на Министерския съвет се включиха областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, кметът на гр. Карлово Емил Кабаиванов, кметът на с. Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов. Те запознаха правителството с обобщена информация за нанесените от бедствието щети и коментираха нуждите на региона от подкрепа от страна на държавата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments