И БСП обяви предложенията си за членове на ЦИК

0
137
Крум Зарков за новия състав на ЦИК
Снимка: БСП

Таня Цанева, Николай Николов, Силва Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Емил Войнов и Цветанка Георгиева са предложенията на БСП за членове на ЦИК. От тях само Цанева е в настоящата комисия.

Депутатът Крум Зарков отрече да има разчистване на сметки с вътрешната опозицията в БСП, пише „Днес“. Причината за коментара е подозрението на ГЕРБ от още преди да бъдат оповестени имената на новите претенденти от квотата на левицата, че целта на настоящето партийно ръководство е да се отърве от старите членове на комисията, излъчени по времето на Сергей Станишев и Мая Манолова.

Зарков обясни днес, че кандидатите на БСП са доказани професионалисти. Според него, ако Николай Николов влезе в състава на ЦИК, опитът му може да послужи за връщане на законността.

„Силва Дюкенджиева е юрист по образование. Била е член на ЦИК за местните избори през 2007 г. и член на ЦИК за избиране на народни представители през 2009 г.“, изброи Крум Зарков.

Силвия Стойчева е политолог, Емил Войнов е специалист по информационни и комуникационни технологии.

Зарков допълни, че за евентуално предложение на БСП за заместник-председател, председател или секретар на ЦИК, ще се реши след изслушването на кандидатите в правната комисия на НС. Той щял да отиде на заседанието й, за да ги представи. Освен това щял да изпълни и формалното изискване за представянето на кандидатурите в зала, но не ида гласува, както гласи решението на ръководството на БСП за бойкот на работата на парламента.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments