Христо Проданов: Борисов работи на принципа – след мен и потоп

0
153
Христо Проданов
Христо Проданов, Снимка: БСП

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов отправи тежки критики към управляващите и в частност към премиера Бойко Борисов. Конкретният повод е изтегленият нов външен заем в размер на 5 милиарда лева. Както Искра.бг ви съобщи в петък поетият дълг стана повод и за бурни скандали в Народното събрание. Управляващи и опозиция си размениха гневни взаимни нападки по темата. От „БСП за България“ бяха категорични, че тези 5 милиарда лева не са нужни и се усъмниха, че ще бъдат изхарчени предизборно.

Официалната версия на управляващите е, че част от средствата ще отидат за рефинансиране на съществуващ вече дълг, а останалите – за обезпечаване на социално-икономическите мерки, които се предприемат заради кризата, предизвикана от разпространението на коронавируса.

От БСП обаче не бяха доволни от даденото обяснение и отново поискаха оставката на правителството. Левицата е на мнение, че дългът е бил поет при неизгодни условия, за да може да се харчи безконтролно. От БСП са недоволни и, че за десет години премиерът Бойко Борисов нито веднъж не е защитил в парламента проектобюджета, нито е разяснил неговото харчене.

Днес Проданов обяви пред „БНР“, че Борисов управлява на принципа – след мен и потоп. Според него парите ще бъдат раздадени безпринципно.

Проданов коментира и случващото се в БСП след избора на председател на партията. Той твърди, че политическата сила била единна и имала достоен лидер. Ден по-рано обаче опозицията в БСП поиска да бъде създадена нарочна анкетна комисия, която да проучи избора на председател, защото според тях имало много нарушения, които изобщо не са били отразени от Централната избирателна комисия на Българската социалистическа партия.

Според Проданов основната задача в момента пред БСП била да свали ГЕРБ от управлението. А упорството на правителството да остане на власт създавало хаос.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments