Христо Иванов посочи коя според него е разумната дата за избори

0
17
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: БТА

Съпредседателят на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов посочи коя според него е разумната дата за предсрочните парламентарни избори. Пред журналисти в кулоарите на Народното събрание той обяви, че това е 2 април, предаде „БТА“.

Коментарът му е във връзка с връщането на третия и последен проучвателен мандат днес от лидера на БСП Корнелия Нинова на президента Румен Радев. Социалистите бяха приети от държавния глава на „Дондуков“ 2 точно в 10:00 часа днес.

Христо Иванов подчерта, че ако изборите бъдат насрочени за по-късна дата, това ще означава, че се отива много напред във времето и няма да бъдат спазени по този начин разумните срокове според Конституцията.

По-рано днес президентът Румен Радев съобщи, че в 14:00 часа ще приеме ръководството на Централната избирателна комисия. От него той очаква да научи кога те имат готовност да организират парламентарния вот. На база на тази информация държавният глава щял да вземе решение за разпускането на 48-ото Народно събрание и насрочването на изборите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments