Хотел с подпорна стена, този път в Черноморец: Кой е позволил това?

0
990
Хотел-подпорна стена в Черноморец
Хотел-подпорна стена в Черноморец. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

Поредна новопостроена подпорна стена, тип „хотел“, се появи на плажа в Черноморец. За това е сигнализирала Борислава, зрителка на „bTV“, възмутена от случващото се в туристическото градче. Според жената не е било спазено отстоянието за строеж в близост до морето.

Станислав Стаматов, който е представител на инвеститора, твърди, че всичко е напълно законно. За да докаже думите си, той заяви, че има папки с документи. Сред тях е и разрешителното за строеж, издадено през октомври 2021 година

Предстои да бъде изградена жилищна сграда със заведение за хранене, разяснява Стаматов. По негови думи подпорната стена е направена единствено с цел да се укрепи брега, тъй като иначе не може да се започне работа.

Бившият общински съветник и експерт по туризма Диана Колчева внесе светлина по въпроса от друг ъгъл. Тя разказа, че по време на нейния мандат, 2003-2007 година, на една от сесиите тогава се е взело решение, че мястото остава територия за озеленяване. Става въпрос за парцела от църковния двор до ресторант „Морско око“.

Ковачева се обърна към всички управници в периода от 2007 до 2021 година. Тя попита кога и по чия идея е било гласувано с мнозинство за тази земя, която е публична общинска собственост със специален статут?

Бившият общински съветник настоява за отговори:

„Колко получиха за целта, колко пари им платиха? Защо лишиха Черноморец като туристическо място от единствената общинска територия, която беше отредена за озеленяване? Защото, ако един главен архитект заема тази позиция, той трябва да знае определението за туристическо място. Как трябва да се проектира, колко строителни разрешения трябва да се издадат на база капацитета на туристическия ресурс. Тоест говорим за плаж. Какъв е капацитетът на плажната ивица, какви строителни разрешения трябва да се издадат, какви трябва да са улиците, с каква ширина, колко места за отдих – зелени зони трябва да има в този град?“

Диана Колчева смята, че всички компетентни институции трябва да се самосезират и да започнат проверки, защото иначе няма да бъде прекратена порочната линия на променливия морал.

„Според това колко ни плащат – толкова ни е и моралът“, категорична бе в заключение Колчева.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments