Хиляди се включиха в “Шествие за семейството” в София

1
117
Шествие за семейството
Шествие за семейството. Снимка: Иван Динев Устата

В София стартира „Шествие за семейството“, част от инициативата „Месец на семейството“. Според организаторите, целта на събитието е да подтикне държавата към конкретни действия срещу демографския колапс в страната.

В инициативата участват родителски организации, обществени клубове и граждани, които защитават правата на индивида и традиционното семейство.

Шествието се превърна в традиционно и неговата цел е да покаже, че в България се държи на традиционните християнски ценности, има два пола и да се противопостави на разврата, който се насажда от „София прайд“ и други подобни мероприятия.  

„Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас“, заяви пред медиите Кристиян Шкварек, председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Шествие за семейството
Шествие за семейството. Снимка: Иван Динев Устата

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, като алтернатива на „София прайд“, който също е избрал този ден. Шкварек добави, че организаторите са получили разрешение и благословия от Светия Синод за провеждането на шествието на този ден.

Маршрутът на шествието започва от площад „Александър Невски“, преминава покрай парламента, Софийския университет, бул. „Васил Левски“ и бул. „Патриарх Евтимий“, достигайки до НДК. Организаторите подчертаха, че събитието е деполитизирано. Миналата година също беше организирано „Шествие на семейството“ с искане държавата да приеме решаването на демографския проблем като своя основна политика и цел.

„Възраждане“ призовава МВР да не допуска деца и непълнолетни лица на гей парада в София

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Хиляди се включиха в “Шествие за семейството” в София […]