Хасковският съд реши: Арест за изнасилвача на 18-годишното момиче от с. Войводово

0
701
Домашно насилие
Домашно насилие. Снимка: Pixabay

Днес Районният съд в Хасково взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 24-годишния О.Х. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 1 срещу 2 декември, в село Войводово е изнасилил 18-годишно момиче.

Спрямо мъжа е повдигнато обвинение и за това, че на 2 декември, в землището на с. Войводово, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление спрямо същото лице, като употребил за това сила и заплашване.     

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, поради събраните до настоящия момент данни по делото. В случая се касае до обвинения за извършени тежки умишлени престъпления, като за всяко от тях се предвижда наказание „ лишаване от свобода“ от 2 до 8 години. Отделно от това, обвиняемият е с лоши характеристични данни, като е и осъждан през 2018 г. за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

От събраните доказателства по делото може да се приеме, че деянията са извършени от обвиняемия, в тази насока са писмените доказателства и експертно заключение, депозирано по досъдебното производство.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково в 3 – дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание, като в случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Окръжен съд – Хасково на 14 декември от 14:00 ч.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments