Хасково РОК сбъдва мечти: Подаръци за 50 деца от вокални групи и благотворителна инициатива

0
73
Хасково РОК
Хасково РОК. Снимка: Община Хасково

Двудневният рок-маратон в Хасково стартира с грандиозно начало тази вечер. На голямата открита сцена на комплекс „Спартак“ се проведе специална церемония, на която бяха раздадени музикални инструменти, закупени чрез кампанията на Хасково РОК, сбъдваща мечти. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев лично връчи подаръците на школите по пеене и вокални групи, които тази година получиха щедър жест от рок-публиката в Хасково.

Музикални уредби и комплекти микрофони получиха:

– Детска група „Узунджовче“ към НЧ „Пенко Пенков- 2013“ – Узунджово, където има 16 талантливи деца на възраст от 6 до 16 години.
– Детски състав за народни песни и танци „Веселие“ към НЧ „Цвят-1898“ – Узунджово с ръководител Димитър Димитров, обединяващ 14 деца на възраст от 8 до 14 години.
– Детска вокална група „Дъга“ към НЧ „Светлина-1926“ – Въгларово с ръководител Станка Стоянова, където пеят 8 деца.
– Детска фолклорна група към НЧ “Пробуда-1905” – Криво поле с ръководител Севда Гигелова, с 12 деца от 4 до 9 клас.

„Когато настъпи това време на годината съм много щастлив, защото Хасково се превръща в център на фестивали и културни събития. А Хасково РОК е най-мащабното от тях“, каза кметът Станислав Дечев в приветствието си към участниците и публиката.

„Щастлив съм, че за поредна година успяваме да изпълним нашата мисия – да поканим на голямата сцена на Хасково РОК млади рок-групи от Хасково и региона. Това е шансът на тези талантливи млади музиканти да се срещнат с публиката и шансът на публиката да оцени колко страхотни са те“, добави той.

В първата рок-вечер на Хасково за 2024 година на сцената излязоха младите рокаджии от „STATE OF MIND“ и „RUNT“ от Хасково и ХАЛА от Димитровград. Кулминацията на вечерта беше гостуването на рок-класиците от „КОНКУРЕНТ“.

Тази година благотворителната акция на Хасково РОК е посветена на най-голямата мечта на три хасковски деца – мечтата за здраве на Никол, Дани и Рени. И тримата се лекуват от сериозни заболявания и в момента се нуждаят от подкрепа. Дарения за Никол, Дани и Рени могат да бъдат направени по време на Хасково РОК, а събраните средства ще бъдат разпределени между трите деца.

Утре на откритата сцена в Хасково ще се изявят КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, ХАНГАР 42 и ODD CREW. Входът е свободен, а началният час е 20:00. Хасково РОК продължава да сбъдва мечти, съчетавайки музика и благотворителност в едно незабравимо събитие.

Най-важното от изминалата седмица – кабинетът „Желязков“ не мина, ДПС се разцепи и убит при престрелка в София

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments