Гюров: Трябва да има лидерска среща на политическите партии

0
28
Андрей Гюров
Андрей Гюров. Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

„Още след изборите ние казахме, че трябва да има лидерска среща на политическите партии, на всички, които взимат решения и тя трябва да се състои в Народното събрание /НС/ пред очите на българските граждани. За съжаление по време на първия и втория мандат такава среща не се случи и видяхме, че резултатите не бяха положителни.“

Това заяви Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната“ /ПП/. По думите му от партията са готови да говорят по приоритети и идеите на депутатите от БСП, „тогава нашите колективни органи ще дадат мандат на ръководството да проведе съответните преговори“. Той подчерта, че БСП трябва да каже дали е променила отношението си по някои от нашите приоритети в декларацията, която бяхме подготвили за третия мандат. Най-важните теми са съдебната реформа и Изборният кодекс.

„Ще изчакаме и ще видим каква покана ще бъде отправена към ПГ на ПП. Имаме заседание на колективните органи в сряда и тогава ще решим как ще процедираме нататък. Завоят на БСП е много ясен – от коалиция с ДБ и ПП и едно кризисно управление до гласуването на председател на НС и коалицията за гласуването на Изборния кодекс – ГЕРБ, ДПС и БСП. Завоят и промяната от позицията от партия на промяната в партия на статуквото беше завършен в 48-то НС“, коментира Гюров пред „БНТ“.

Според него няма да се реализира третия мандат в ръцете на БСП. Гюров изрази надежда, че след едни евентуални предсрочни парламентарни избори ще има стабилно управление, с което България да стане модерна европейска държава. Той посочи:

„В крайна сметка решението беше на президента. Такова правителство е невъзможно да бъде съставено, но нека да дадем шанс на нашите колеги и да извървят стъпките, които са предприели и дали ще могат да формират някакъв вид мнозинство.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments