Гроздан Караджов: Очевидно сме в предизборна кампания, след като „Продължаваме промяната“ говорят за пътища

0
15
Гроздан Караджов
Гроздан Караджов. Снимка: Искра.бг

Очевидно вече сме в предизборна кампания, след като от „Продължаваме промяната“ /ПП/ говорят за пътища. Това обяви на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов, предаде „DarikNews. Той посочи, че това бил добре познатия рефрен от тяхното политическо говорене.

Караджов нападна още повече „Продължаваме промяната“ като посочи, че брифингът в Министерския съвет бил един опит на Кирил Петков и партията като цяло да прехвърлят проблема от болната глава на здравата. По думите на министъра не Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ е отменила обществените поръчки за текущ ремонт и поддръжка. Те били отменени с шест последователни решения на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/. Това се е случило след обжалване на документацията. Така въпросните процедури изобщо не са можели да стигнат до подаване на оферти, нито до избор на изпълнител.

Караджов е на мнение, че много по-интересни били мотивите на самата КЗК за отмяна на въпросните процедури и за тяхното прекратяване. Причината била, че условията в тях били прекалено рестриктивни и в полза само на държавата. Така според комисията това, че е защитен интересът на държавата, било прекомерно и нарушавало правилата на конкуренцията. Министърът обясни, че Кирил Петков го обвинява, че помага на мафиотски крадливи фирми, а КЗК – че помага на държавата.

Караджов хвърли вината за рестриктивните условия отново върху премиера в оставка, защото той и неговите експерти настоявали за това. Именно това бил резултатът, когато министър-председателят постоянно се намесвал в обществените поръчки и начина, по който те се провеждали.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments