Гроздан Караджов обвини премиера Кирил Петков в лъжа

0
31
Гроздан Караджов
Гроздан Караджов. Снимка: Искра.бг

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обвини премиера Кирил Петков в лъжа, след като по-рано днес на брифинг той каза, че от „Има такъв народ“ /ИТН/ са поискали в последните дни допълнителни 3.6 милиарда лева към бюджета на ведомството, които да бъдат отпуснати при актуализацията.

Караджов посочи пред „bTV’, че сме станали свидетели на „жалка картина“ и на изричане на клевети и обиди, дори на истински лъжи за всяко едно нещо и то по адрес на един вицепремиер от собственото му правителството. Такава била картината и на състоянието на целия кабинет до момента.

Министърът подчерта, че въпросните 3.6 милиарда лева не били пари, които той е поискал. Това били средствата, които парламентът е отредил на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, за да се изплатят стари задължения, които са точно към тези фирми, които бяха определени като „крадливи“.

Караджов твърди, че от ИТН са внесли решения плащанията да не бъдат извършени, но именно Кирил Петков е излязъл и е обявил, че държавата ще разплати първите 600 милиона, а до 30 юни и останалата част от сумата. Цялата възлизала на 1.2 милиарда лева. Те били за онези пътища, които са останали до средата неремонтирани.

Освен това имало и половин милиард, които не са пожелали да сложат в „Автомагистрали“ за „Хемус“. Имало и още половин милиард, които отново не били сложени в бюджета, както и още половин милиард, които били обещани на местните власти. Затова общата сума възлизала на 3.9 милиарда лева. В нея министърът твърди, че нямал никакво участие и нито една процедура.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments