Гръцките туристи се завърнаха по българските ски курорти

0
61
Сноуборд
Сноуборд. Снимка: Министерство на туризма

Гръцките туристи се завръщат по зимните ни курорти след дълъг период, в който не пътуваха интензивно заради пандемията. Това става ясно от отчета на Министерството на туризма за периода от началото до декември до средата на февруари.

В съобщението се допълва, че на този етап ръстът в зимния туризъм общо за страната е около 28%. Увеличение на броя на туристите има предимно в големите градове и СПА курортите. Отчетени са най-много регистрации на български туристи – около 800 хил. Следват гръцките, румънски, турски, израелски и британски туристи.

С доста добри резултати могат да се похвалят в Банско, което е било посетено от 120 хил. души, а предпоставките са зимният сезон да подобри резултатите на миналогодишния. Община Самоков, в която е к.к. „Боровец“, е посрещнала близо 65 хил. туристи до този момент, а общините Смолян и Чепеларе са регистрирали 58 хил. посетители. Водещ пазар остава българският, но се засилва и този от Румъния, Гърция, Сърбия, Великобритания, Ирландия и др.

Министерството отчита и повишаване на интереса към СПА туризма. Общините Велинград, Разлог, Хисаря, Сандански, Павел баня, Гърмен и Сапарева баня общо са посрещнали 216 хил. туристи, като общото увеличение е с над 40 хил. спрямо същия период на миналия зимен сезон.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments