Гръмката акция в КАТ – Велико Търново пред провал заради пропуски в наредба

0
527
КАТ - Велико Търново
Снимка: Google Maps

Шумната акция на „Вътрешна сигурност“ в КАТ – Велико Търново, при която бяха извършени и арести, може да се окаже много шум за нищо заради пропуски в Наредбата за регистрации на МВР, съобщава „Борба“.

Началникът на отдел „Регистрации“ Пламен Демирев, който бе сред задържаните, продължава да е на работа, като никой не е поискал да бъде отстранен. Дисциплинарното производство по случая пък е срещу неизвестен извършител. По време на акцията са арестувани и шофьори на камиони двойници, които са в чужбина, но е били изискана тяхната регистрация в КАТ. След проведените разпити, те също са били освободени и към момента няма повдигнати обвинения.

Една от причините за провала на операцията са пропуски в Наредбата за регистрация на возила от чужбина на МВР, според която номерата на рамата на двигателя не се проверяват. Предстои обаче този законов норматив да се тълкува от извършилите операцията от „Вътрешна сигурност“, за която лично началникът Стефан Банков отиде във Велико Търново. Той бе сред участниците в първия брифинг за 2020 година, провел се на 3-ти януари. Предходната вечер униформени влязоха в КАТ след получен сигнал за далавера между служители на МВР и транспортна фирма от старопрестолния град.

Съществува вероятност същата тази фирма да получи само обвинения за документно престъпление, вследствие на замяната на нови камиони от Белгия с техни двойници. От схемата фирмата, доставяща хляб на много хора в региона, е спестила близо 2 милиона лева от транспортни разходи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments