Градските рейсове в Пловдив не пускали климатик, а кметът: Това е недопустимо!

0
269
Автобуси
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Превозвач от пловдивския градски транспорт отнесе 300 лева глоба за това, че в един от автобусите му не е имало пуснат климатик. От началото на летния сезон в града на тепетата пътниците масово се оплакват, че в рейсовете е много горещо и трудно се диша.

При въпросния случай, след оплакване на един от пътниците, кондукторът обяснил, че возилото имало климатик, но не бил зареден фреон.

„Това е пълно безобразие. В изискванията на община Пловдив категорично и задължително сме сложили специална глоба за климатици този път. Защото ние в правилата пишем, че автобусите от обществения транспорт в града трябва да имат климатици. Принудихме се вече да пишем, че трябва да има работещ климатик, защото и в предишните договори пишеше, че трябва да има климатик. Превозвачите казваха: „Ама то има климатик”, но това, че не работи?!!”, обясни кметът Иван Тотев.

За да се избегнат подобни хитрувания от страна на частните превозвачи, в договорите с тях ще бъде заложена клаузата климатиците в рейсовете да са работещи, заяви още Тотев, пише „Монитор“.

„При последния конкурс за възлагане на автобусните превози в Пловдив, ние увеличихме много санкциите за неработещи климатици. Направихме различни видове санкции – да бъдат описани. За всяко нарушение да има описани санкции“, обясни още градоначалникът.

На 17 юни започнаха проверки по рейсовете в града дали водачите пускат климатици или шофират на отворени врати. Инспекциите ще продължат цяло лято.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments