Гората.бг подарява над 30 000 дръвчета на хората във Враца, Монтана и Видин

0
450
Безплатни дръвчета
Безплатни дръвчета. Снимка: Гората.бг

Нова акция по безплатно раздаване на млади дръвчета ще проведе Гората.бг, този път в Северозападна България. През уикенда организаторите ще посетят Враца, Видин и Монтана, където ще раздадат общо над 30 000 плодни, медоносни и горски фиданки на ентусиасти, които после могат да ги засадят на желано от тях място.

Кампанията във Враца вече стартира на паркинга пред стадион „Христо Ботев“ и събра дълги опашки от желаещи да се сдобият с дръвчета. Сред тях имаше и много семейства с деца, които нямаха нищо против да изчакат реда си в хубавия пролетен ден.

Повечето дръвчета за раздаване са с височина от 30-120 см, което ги прави перфектни за засаждане. От Гората.бг уточняват, че дюлите, кайсиите и орехите са директно плододаващи, но черешите не са облагородени и следва да се ашладисат. Кампанията има за цел да подпомогне пчелите с медоносните дръвчета, а хората и животните с плодните. 

Утре в 13:00 часа стартира раздаването на фиданки във Видин, на мястото, където се прави съботният пазар. Два часа по-късно стартира и кампанията в Монтана, която ще се проведе на площад „Жеравица“

Целта на Гората.бг е да достигне 3 000 000 засадени дървета в България, като до този момент те могат да се похвалят с впечатляващата бройка от 2 400 000. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments