Гонка между „Nissan GTR“ и спортен „McLaren“ завърши с катастрофа на бул. „Черни връх“ в София

1
2277
ПТП в София
ПТП в София. Снимка: Сергей Билиарски, Фейсбук

Автомобилна гонка в столицата завърши с катастрофа с трета кола, съобщава един от потърпевшите в своя профил в социалната мрежа на Фейсбук.

В късните часове на 12 март са се надпреварвали „Nissan GTR“, управляван от 19-годишен водач, и спортен спортен „McLaren“. Двата автомобили са се движили по булевард „Черни връх“ в София, където в същия момент е било пометен правещият ляв завой водач на „Volvo“.

ПТП в София
ПТП в София. Снимка: Сергей Билиарски, Фейсбук

Публикуваме целия пост на потърпевшия шофьор, имал късмета да съхрани живота си в безумното произшествие, следствие на човешката глупост:

„По-рано тази вечер се сблъсках в пряк и преносен смисъл със „светлото“ бъдеще на гордата ни нация.

19-годишният водач на заслужен с пот на челото „Nissan GTR“ за 200 000 лв. ме видя от далеч как правя ляв завой по бул. „Черни връх“. Беше обаче зает в гонката със спортен „McLaren“, не искаше да я загуби и раздаде цялата газ. В стотните преди удара видях как колата му се усуква наляво и надясно от ускорението (това са стотици конски сили) и влиза в насрещното към мен. Спирачен път 0.

Да са живи и здрави шведите, че са направили „Волво“-то толкова сигурна кола, не знам дали щях да пиша каквото и да е в момента, ако не беше здравият Вихър (така сме го кръстили).

Добре съм, благодаря предварително за загрижеността. Не е това целта да ви споделям тази случка.

Пиша, защото се разочаровах от това младо и неопитно в житейските ситуации момче и приятелите му. Тръгна да ме заплашва, а дори това не му се получи. Събраха се 10-15 тийнейджъри с още няколко спортни коли за шестцифрени суми. Няколко по-отракани започнаха да псуват хората по улиците, които снимаха поредното произшествие на този опасен булевард. Налитаха на саморазправа.

За 15-тина минути четирима съкварталци излязоха да кажат как всяка вечер виждат и чуват този и подобни нему състезатели под балконите си. Даже уж познаха редовния участник в гонките.

Тийн групичката се смееше, подритваха бронята на GTR-а. Нищо, тати ще му купи друг (този беше регистриран на баща му). Чувството за безнаказаност у тези деца ме разочарова. И надменността. Сякаш са нещо повече от нас, простосмъртните.

Поука? Научете децата си, че има закони, правила, и че ако не се спазват – могат да пострадат, те или околните. И че не са безсмъртни. Следващия път двигателят на GTR-a ще се вреже в тялото на 19-годишния състезател и ще стане трагедия. Или в друг като мен.

И пазете себе си и близките, за никъде не бързаме, животът е хубав.“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Точко
Точко
2 години по-рано

Такива са големите шофьори с малките пишки