Голямата Тайна или Истината за Успеха!

0
364
Успех
Трите фази на успеха

Точно сега отправям предизвикателство към теб…Остават броени минути, за да разбереш една голяма ИСТИНА. За повечето хора тя е дори ТАЙНА. Защото през целия си живот някои от вас старателно са криели истината за себе си. Влагали са повече енергия в това, да се крият от себе си, отколкото да се приемат, да заявят себе си и да се впуснат в истинския живот.

Преди да ти разкажа за тази трасформираща истина или пък шокираща тайна, нека ти задам един въпрос. Прочети го сега, но най-добре в края на статията си го задай отново. Отговорът след това ще бъде по-ясен и истински.

Въпросът ми към теб е: КАКВО СЕ ПРЕСТРУВАШ, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ?

Пак ще те помоля, в края на статията си задай отново същия този въпрос. Нещата тогава ще изглеждат съвсем различни.

Та ето я и НЕЯ…За мен Тя вече има силата на ИСТИНА. Но съвсем доскоро беше дълбоко пазена тайна, която криех от себе си…

Най-общо установих едни, условно ги наричам – ФАЗИ. Въпросът е да усетиш къде се намираш сега, да си дадеш сметка за тези неща. Не е комфортно, когато се сблъскаш с истината. Но важното е да намериш сили в себе си и да се изправиш срещу страховете си, срещу истината…Та ето до какви изводи стигнах:

Трите фази

Искаш ли да разбереш още сега кои са трите фази, които те правят успешен, неудовлетворен или губещ?
Аз условно ги наричам: Сънна фаза, Осъзнатост и Неудовлетвореност.

Ако си честен със себе си, много бързо ще провериш, къде точно се намираш. Мога да предположа обаче, че щом си започнал да четеш това, при всички положения се намираш е една от последните две фази.
Стискам ти палци да си от късметлиите, живеещи в нивото на ОСЪЗНАТОСТТА.
Много бързо ще ти покажа защо именно тази фаза е печелившата, поне за мен.

Да започнем с първата…Сънната фаза.

Някои ще си кажат, че това е едно по-низше ниво и ще подходят пренебрежително към него. Но за мен всъщност не е точно така…
Сънната фаза най-общо определям като нивото на неосъзнатост.
Тук примерите са безкрайни…Например, когато работиш на място, което никак не отговаря на твоята истинска същност, нито на твоите умения по рождение. Но ти действаш машинално и почти не си задаваш въпроси от рода на “Защо го правя?”.
Друг пример е с прекомерното гледане на телевизия. Правиш го по навик и обикновено не си задаваш отново същия въпрос, най-важния…ЗАЩО?
Тук ще причислим неефективното използване на времето, неговото прахосничество и отново липсата на осъзнатост. Че излишните разговори с приятели и колеги, клюките, телевизията и т.н. най-безцеремонно крадат от теб. От твоето време и от хилядите възможности, които във всяка секунда са пред очите ти. Но ти ги пропускаш…защото си инвестирал времето си на грешното място. Заложил си на грешната карта, навместо да избереш ученето, самоусъвършенстването, времето със семейството. Или дори една обикновена разходка сред природата.
Първата фаза е доста хитра по природа…Когато живееш в нея, не забелязваш например, че се храниш нездравословно, че си с наднормено тегло и влошено здраве. Че имаш доста вредни навици – алкохол, цигари, разточителство и много други. Ако някога осъзнаеш, че навиците ти не са били в правилната посока, тогава обикновено е вече късно.
За първа фаза могат да се изговорят безкрайно много примери…но важното е, че схващаш за какво става дума.
Но преди да заклеймиш това ниво на “Сънно състояние”, ще си позволя да кажа нещо много приятно за него…
Сънната фаза е прекрасна! Аз лично често завиждам на хората, намиращи се в нея. Те се наслаждават на живота, на храната и напитките, на най-малките неща. Мога да кажа, че хората тук си прекарват страхотно. Е, понякога за кратко. Но затова пък за отреденото им време животът им поне е бил забавен и вълнуващ…донякъде.

Фаза ДВЕ…Осъзнатост.

Това е фазата, за която ти стисках палци. Както виждаш, НЕ съм я оставила за десерт. Обикновено се прави така. Но сега се налага важно изключение. По-надолу ще разбереш много ясно ЗАЩО.

Честито, ако наистина се намираш тук!

Това означава само едно…ти си успешна личност. Под успех не разбирай единствено наложените напоследък стандарти – финансово богатство, успешна кариера, социална приемственост. Успехът е далеч по-широко понятие. Може например да живееш изолиран в планината, без дори монета в джоба. Но точно тези действия да отговарят на твоята истинска природа и дълбоки търсения. И това те прави успешен човек, защото си успял да осъзнаеш кой си ТИ, какво конкретно търсиш, как искаш да живееш и най-важното…Защо го правиш. Ако си успял да осъзнаеш, че живеейки сред природата, именно това е твоето нещо. И най-вече…ако си намерил силите и волята да послушаш сърцето си. Да изоставиш постигнатата досега кариера и финансова независимост. Ако въпреки това последваш сърцето си. Е, да…това е истински успех.

Това е истинското щастие.
Не казвам, че се налага всички да станем отшелници. Това важи само за онези, чиито истински желания са да живеят сами и изолирани сред природата.
По-важното тук е, че ти си се СЪБУДИЛ! Осъзнал си онова, което е важно за теб. И най-най-най-важното….! ПРЕДПРИЕЛ СИ ДЕЙСТВИЕ!

Наблягам на това: Осъзнатост + Предприемане на действие!

За тази фаза примерите могат да бъдат много и дори съвсем семпли. Например ясната осъзнатост, че цигарите сериозно вредят на твоето здраве. Но ти си предприел действие и си ги изхвърлил от живота си.
Или пък си се събудил за това, че настоящата ти работа не е твоето нещо. И след това си предприел действия. Направил си го, напускаш работа, рискуваш в търсене на себе си. Не винаги става отведнъж с намирането на точната работа. Но важното е, че си започнал да го правиш. Все някога ще се получи. Енергията следва намерението…Рано или късно ще предизвикаш правилните събития в живота си.
Да живееш във фаза Две, означава например, че ясно си разбрал, как безразборното хранене отнема от енергията ти, влошава здравето и самочувствието ти. И ето, че си предприел нужните действия. Сменил си подхода в храненето си. Рано или късно резултатът ще бъде налице.

Можеш да наречеш себе си осъзната личност, ако например един ден си се събудил и си разбрал колко пагубно за теб е липсата на спорт или поне разумно извършени движения всеки ден. И след като си стигнал до това знание, ти си предприел действие.
Мога да давам примери до безкрай. Но важното е тук да разбереш, че фаза ДВЕ означава Осъзнаване плюс Действие. А действието се поражда основно от два източника – Мотивация и Воля. И разбира се…преди това е нужно да си се събудил.
Радвам се за теб, ако се самоопределяш по-скоро като осъзната личност.
Ако все още не виждаш конкретни положителни резултати в живота си…Само почакай. Много скоро ще бъдеш обсипан от даровете на събуденото сърце и действието. Ако наистина се намираш във фаза Две, няма начин това да не ти се получи. Животът обича действието. А то носи конкретни резултати, зависещи от предишни твои ходове.

Фаза Три…Неудовлетворението!

Ха сега, да си дойдем на думата. Целта да напиша за горните две фази, всъщност е една единствена…Да разберем повече за фазата, в която много хора се намират напоследък…На неудовлетворените.
Това е най-съкрушителното ниво от всичките три. Ако можем да кажем, че адът се намира на земята, то той е точно тук – докато живееш в третото ниво.
Тук ще си позволя да причисля усещания като: депресия, паник атаки, невротичност. Понякога дори лошотия, озлобление и всевъзможни провали и неудачи.
Това наистина жестоко ниво крие огромен арсенал от оръжия и брутални инструменти за мъчения…
Преди да кажем кои точно са те, най-важното е да бъдеш честен към себе си. И да определиш дали в голямата част от времето не се намираш точно тук. Спокойно….не е толкова лошо да научиш истината. Не истината боли, а нейното неприемане и отказът от промяна.

Как да определим фаза Три?
Ще го направя само с две фрази…ОСЪЗНАТОСТ + ЛИПСА НА ДЕЙСТВИЕ!

Най-пагубната, най-болезнената, мъчителна и деструктивна комбинация, която може да бъде срещната в сърцата и умовете на хората.
Ако при първата фаза липсваше действието и осъзнатостта едновременно. То във фазата на Неудовлетворението има едното, но липсва другото.
Това означава само едно…Събудил си се, нещo те е плесналo с мокрия парцал през лицето. Осъзнал си истината. Но….Нищо не си направил за да промениш нещата. Затова казвам…Най-жестоката комбинация е тази!
Ще го кажа по-метафорично, макар че ще звучи мъчително.
Представи си, че си слепец, пред когото колят собственото му дете. Ти нищо не правиш, но и не виждаш какво се случва.
При фаза Три същата сцена изглежда жестока – колят собственото ти дете пред очите ти, които виждат по-ясно от всякога. Но ти нищо не правиш. Само гледаш…
Ето така горе-долу се чувства сърцето ти, докато все още си тук…във фаза Три.
В това ниво на бездействие ти тотално си изоставил сърцето си. Умът ти знае отговорите, цялата ти същност ги знае. Сърцето крещи и те умолява…”Нахрани ме! Моля, нахрани ме!” – вика то. И теб те боли…така силно. Но предпочиташ да не променяш нещата. Старият стол е най-удобният, диванът също. А и службата ти е в кърпа вързана. Защо да я сменяш…Въпреки че чуваш, въпреки че виждаш и знаеш. Че това НЕ е твоето нещо.
Непоносимостта към ситуациите в живота ти е толкова силна и разтърсваща, че ще бъде разумно, ако кажем, че ти…общо взето…си нещастен човек ☹
Това е то…да живееш във фаза Три. Като да вървиш по ръба на оцеляването.
Ето как изглежда образът на Неудовлетворения в третата фаза – като инвалид, който чува, вижда и усеща. Но не може да движи тялото си. И докато бавно режеш плътта му, той изпитва огромна болка, но не може да се защити, не може да помръдне. Чува обидите, но не може да говори, защото устата му е заклещена в парализа. Той вижда най-жестоките гледки пред очите си….Но дори не може да ги затвори, защото и те са застинали от същата тази парализа.
Ето това е то…да живееш в осъзнатост, но без действие.
Фазата на живите-мъртви…
Примери безкрай…
Например познато ли ти е това да имаш яснотата, как е редно да се храниш. Знаеш много неща по тези въпроси, чел си много, осъзнал си ги. Но въпреки това продължаваш да се храниш по безумно нездравословен начин. Не спортуваш и по-голямата част от живота ти минава на стола, в автомобила и дивана. Макар да знаеш последиците от това.
Пушиш по кутия на ден, въпреки че си почти експерт по въпроса за вредата от пушенето. Или пък така е с алкохола или много други вредни навици.
Често ли ти се случва да си обещаваш, да се заричаш, как от следващия ден нещата ще се променят завинаги?
Но тук внимавай!
Обещанията имат силата на клетва. Освен това подсъзнанието възприема всичко буквално, също като малко дете. Ако сега обещаеш на което и да е дете, че утре ще му купиш сладолед. Но на следващия ден за нещастие градът го връхлита ужасен потоп или земетресение. Всички улици и магазини са блокирани. Нещата опират до оцеляването ти. И точно, когато не знаеш дали ще се справиш с цялата тая ситуация, чуваш детето до себе си да ти казва, че си чака сладоледа. Ти му обясняваш, че това е невъзможно. Но детето не те разбира и няма как…Неговото мислене е първично и буквално. Вчера ти му обеща сладолед! Така е и с обещанията пред себе си. Твоето подсъзнание, сърцето ти…те чуват и разбират нещата буквално. И когато не получат своя “сладолед”, твоето обещано, тогава ти ги нараняваш. Правиш го всеки ден, всеки час…Детето в теб е потъпквано и предавано с години. Тогава какво очакваш от своите чувства…? Има ли начин, живеейки по този начин, ти да се чувстващ спокоен, щастлив и удовлетворен…?
Да живееш в третото “измерение” е като да играеш на дуел със сърцето си.
В този дуел победители няма, всички сте губещи.

А сега какво следва…? Нека ти кажа…
Има основно два начина. Или спри да обещаваш. Спри да се опитваш да знаеш твърде много, да четеш твърде много, да мислиш задълбочено и да търсиш верните отговори. По-добре се остави по течението на съня. Заживей във фаза Едно. Поне се наслади на живота, пък каквото стане.
Другият вариант е просто да предприемеш действие. Щом вече си се събудил, щом имаш яснотата и знаеш какво да направиш…Ами просто го направи! Действай! Спри цигарите, започни да спортуваш, подбирай храните си, смени работата си. Научи се да отказваш и да цениш времето си. Подбирай приятелите си. Създавай, бъди творец на живота си.

В противен случай ще си останеш в Измерение Три…където всеки ден собствените ти мисли ще режат бавно и мъчително парчета от теб, от сърцето ти. Където животът и умът ти изглеждат като сцена от трилър.
Задай си най-важния въпрос…Къде искам, защо и как искам да живея – в мъчителната фаза Три, в охолството на фаза Едно. Или искаш да си истински щастлив човек? Такъв, който знае и действа. Осъзнава и променя. Разбира и създава сам живота си.
Готов ли си да се събудиш? Или ако вече си го направил, решен ли си да действаш? Ако умееш и двете, тогава…щастливец си ти!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments