Глоби за фирмите, които поддържат АМ „Тракия“ и Околовръстното в София

0
104
Снегорин
Снимка: Pixabay, Архив

Глоби в размер до общо 50 000 лева са били наложени на поддържащите фирми на АМ „Тракия“ и на Околовръстния път в София. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, предаде „БНР“.

Санкциите са заради ненавременни действия в усложнената обстановка около 20:00 часа снощи на АМ „Тракия“, както и за неизпълнение на дейности на Софийски околовръстен път. Терзийски обяви, че ще бъде безкомпромисен към действията на снегопочистващите фирми. Той разкри, че при предходната усложнена ситуация – във Варна и Добрич, са наложени санкции на поддържащите фирми в размер на 52 000 лева.

Терзийски призова шофьорите да бъдат добросъвестни и да не навлизат в аварийните ленти, защото така се забавяла дейността на почистващата техника. По думите му аварийната лента снощи е била заета от недобросъвестни шофьори и по тази причина се е наложило авариралият тежкотоварен автомобил, при 18-ти км на автомагистралата в посока Бургас, да бъде изтеглен от техниката от съседното платно за София. Това е затруднило машините да почистят своевременно платното за столицата.

По данни от поддържащото дружество настилката на магистралата в посока Бургас, е била обработена срещу заледяване и е имало около 2 см снежна покривка.

„Направете си извода дали е бил изряден и авариралият автомобил, след като се е завъртял на 2 см сняг“, коментира Терзийски.

Председателят на АПИ призова още водачите да бъдат дисциплинирани, да спазват правилата за движение и да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments