Георги Марков: Съдебната система е в най-тежката си криза!

0
333
Георги Марков
Снимка: Личен архив, Facebook

Съдебната система у нас е в най-тежката си криза. Това обяви бившият конституционен съдия Георги Марков.

„Българската съдебна система е в нокаут, тя е в най-тежката си криза не от 30 години демокрация, а и от комунизма. Председател на Върховен касационен съд се вживява на политически лидер и чете политически декларации.“, обяви той пред „NOVA“.

Георги Марков визира Лозан Панов, който често отправя критики по най-различни въпроси. Според бившия конституционен съдия това трябва да спре, защото България е парламентарна, а не съдебна република.

Марков коментира и начина, по който беше избран за главен прокурор Иван Гешев, като каза, че и в най-лошия си сън не е мислил, че ще гледа на живо как 25 български магистрати се карат злобно в продължение на часове.

Що се отнася до решението на правителството независим прокурор да може да разследва главния, Марков смята, че това не е безобидно. Според него това на практика ще бъде обвинител, който ще е главен прокурор и така възниква въпросът кой е по-главен от двамата, което ще доведе до голяма битка.

„Той щом ще разследва главния, трябва да е някой ангел, ама няма да е ангел. Тук идва въпросът него кой ще го разследва.”, каза Марков.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от