Георги Глушков присъства на спортен фестивала по утринна гимнастика в Ямбол

0
42
Спортен фестивал в Ямбол
Спортен фестивал в Ямбол. Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на третото издание на националния ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол‘24“ за ученици от I до XII клас, който се проведе в линейния парк „Тунджа“ в Ямбол. Той каза:

„Поздравявам организаторите от община Ямбол за усилията им да насърчават подрастващите и младите хора да спортуват и да се научат на уважение и ценности. Изключително ценна е работата с учениците, защото именно там се ражда любовта към спорта. Вярвам, че с такива инициативи заедно ще успеем да стимулираме повече хора към физическа активност, което ще ни помогне да развиваме здраво и активно общество. Пожелавам на всички участници здраве и много позитивни емоции.“

Освен министър Глушков официален гост на спортната проява беше и президентът Румен Радев. И тази година важна част от журито беше Нешка Робева. Домакините от община Ямбол, кметът Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов се бяха постарали с отлично подготвени спортни съоръжения в уникалния за страната ни парк – в коритото на река Тунджа.

В надпреварата по утринна гимнастика участие взеха повече от 700 деца и младежи от 50 училищни отбора. В предизвикателството „Спортувай с президента“ всички жители и гости на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 м и „совалка“, скок дължина от място, набиране на лост и хвърляне на медицинска топка.

Изкуство под звездите: Отворени врати в Европейската нощ на музеите в България

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments