Генералният директор на БНР иска да напусне поста си, хвърли тежки обвинения

0
146
Андон Балтаков
Андон Балтаков, Снимка: Facebook

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков иска да напусне поста си. Той е изпратил писмо тази сутрин до председателя на Съвета за електронни медии Бетина Жотева. Балтаков желае договорът му да бъде прекратен още от 1 ноември.

Той хвърли тежки обвинения, че неговото мнение се фалшифицира и манипулира. Коментарът му е по повод предложения за обсъждане законопроект за промени в Закона за радиото и телевизията.

Балтаков е категоричен, че това, което е представил министърът на културата Боил Банов, е манипулативно и невярно, предаде „Frognews“.

Балтаков е особено възмутен от факта, че се твърди, че БНР подкрепя въпросния законопроект. А от радиото са били „за“ и са работили по съвсем различни текстове, които обаче изобщо не присъстват в проекта, лансиран от Боил Банов. Цели членове от закона изобщо липсвали.

Като пример Балтаков посочи, че ги няма параграфите, които уреждат начина, по който ще се управлява. А са били поставени много ясни позиции по въпроса, защото не можело да има нов начин на финансиране и стар начин на управление.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments