Ген. Атанасов: Борисов има две важни обстоятелства, започващи с буквата „с“ – срам и страх

0
189
Атанас Атанасов. Снимка: ДСБ
Атанас Атанасов. Снимка: ДСБ

„Борисов има две важни обстоятелства, започващи с буквата „с“ – срам и страх. Той от една страна няма чувство за срам. Излезе да се бие в гърдите, че март-април ще ни оправи. В същия момент страхът му го стяга – страхът от евентуални предсрочни избори удари здравната сигурност на страната, защото той не смее да въведе тежки ограничителни мерки, които са необходими в момента.“

Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов за „бТВ“. Според него най-големият проблем в управлението у нас е липсата на доверие в правителството – повече от 70% от българите нямат вяра в тази власт, а това блокира работата на кабинета и дава отражение върху овладяването на кризата с COVID -19.

Невежеството убива повече от COVID пандемията, посочи още ген. Атанасов. Той изтъкна, че има напрежение в обществото заради мерките и е възможно да избухнат нови протести, ако те бъдат затегнати.

При управлението на една система е много важно доверието между взимащите решение и тези, които го изпълняват, обясни още ген. Атанасов. По думите му това в България е разрушено и заради това Борисов се криел.

„Една клечка кибрит е необходима, за да избухне. Затова Борисов пипа с кадифени ръкавици.“

По отношениет на Бюджет 2021 е много важно къде се насочват парите, подчерта ген. Атанасов. Той твърди, че се наливат пари в публичния сектор, чрез които премиерът си купувал доверието на чиновниците, които е назначил.

„30% ще им увеличава заплатите по незнайни причини.“

Здравната криза застрашава националната сигурност, категоричен е ген. Атанасов. Той даде за пример това, че се наливали милиарди в здравната система, а нямало COVID легла, което било недопустимо.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments