ГДБОП пресече канал за нелегални мигранти в София и Пловдив

1
314
Арест
Илюстративна снимка

Специализирана полицейска операция срещу трафика на хора е реализирана от екипи на ГД „Борба с организираната престъпност“ на територията на София и Пловдив.

Действията са предприети на 14 юни след разследване, започнало преди близо година, за подпомагане на незаконно пребиваващи в страната ни чужденци да преминат през границата с Турция към Сърбия.

В хода на спецакцията, в района на 116-и км на автомагистрала „Тракия“, са засечени 11 афганистанци – мъже на възраст между 20-25 години. Задържан е шофьорът, който ги транспортирал, а по-късно на територията на София и Хасково са арестувани и останалите съпричастни към незаконната дейност – шестима мъже и жена, български и сръбски граждани. 30-годишна българка с афганистански произход вече има условна присъда за същото престъпление и все още изтърпява изпитателния срок. В хода на разследването е изяснено, че за транспортирането през територията на страната всеки от нелегалните мигранти е заплатил по 3000 евро.

При последвалите действия са установени множество леки и тежкотоварни автомобили, които участниците в схемата са подготвили за предстоящи трансфери. Извършени са шест претърсвания, като са иззети автомобил, няколко мобилни телефона и карти за тях, бележки и документи, имащи отношение към дейността на задържаните.

След внесено искане в Районен съд – Пловдив за шестимата мъже е постановена постоянна мярка „задържане под стража“, а жената е оставена под домашен арест с контролираща гривна. С постановление на прокурор всички са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 281, ал. 2 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Прибраха в психото опасен мъж, нападнал с нож дете в столичния ж.к. „Люлин“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments