Габровски мед от рози завладя френската кухня

0
266
Мед
Снимка: Pixabay

Габровският мед от рози завладя кухнята на един от най-известните шеф готвачи във Франция – Фредерик Жуно. Пo думите му структурата на меда е лека, кремообразна и с приятен розов оттенък.

Гастрономията е изкуството да правим храна, която носи щастие, обясни шеф Жуно. Според него само влюбените в професията си могат да направят изключителен продукт, защото ще му добавят съставката – любов.

В търсене на добрия продукт пътят ни отвежда до Габрово. Оттам две момичета са пренесли българския мед във френската кухня, пише „NOVA“.

Преди известно време производителят на мед Калина Камара се преместила да живее във Франция. Тогава забелязала, че на бурканчетата мед там пише, че той е с някакъв общ произход – най-често било изписано „ЕС“. След като се поинтересувала, разбрала, че нашият мед е използван често, за да подобри вкусовите качества на този – смесения. И тогава решила да представи нов продукт, изцяло български, а не като част от смес.

И така Калина и Елица, която пък е професионален диджей, успяват да намерят меда, който събира есенцията на България в една лъжичка – с вкус на българска роза.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments