Г-7: Плащане в рубли за руски газ е неприемливо

1
19
Руски рубли
Руски рубли. Снимка: Pixabay

Неприемливо би било плащането в рубли за руски газ. Това мнение изразиха страните от Г-7 /Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединените щати/, предават от „Дарик“.

Немският икономически министър Роберт Хабек пък подчерта, че искането демонстрира, че Владимир Путин се е почувствал притиснат.

Според Хабек и останалите енергийни министри от Г-7, става въпрос за нарушение на съществуващите споразумения

Призивът, който групата на седемте икономически най-силни страни отправиха към съответните компании, е да не бъде изпълняванo искането на руския държавен глава.

Припомняме, че предходната седмица Путин обяви, че „неприятелските страни“ ще трябва да плащат доставките на природен газ единствено и само в рубли. Сред тях са всички държави от Европейския съюз /ЕС/.

Президентът на Франция Еманюел Макрон определи руския ход като несъответстващ на подписаното и отказа той да бъде прилаган.

Всички страни от списъка на неприятелските се опитват по един или друг начин да намалят своята зависимост от руски енергиен внос. Германия е една от тях и като такава тя трябва да се откаже от руския петрол, газ и въглища, „за да не укрепва режима“, каза Хабек, и защото Москва се е проявила като „ненадежден доставчик“.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Пурко
Пурко
10 месеци по-рано

Лъжа, след лъжа и така всеки ден. Добрата стара ПРОПАГАНДА.
Русия не отказва да си изпълни задълженията по договорите, просто иска да и се заплаща в рубли. Какво лошо има в това? На вас глобалистите обаче, това ви бърка в задниците и ви обърква световния ред и започвате да квичите „нарушение“. Патетични торби с лайна.