Франция глоби Apple с 25 милиона евро заради умишленото забавяне на iPhone

0
13
iPhone
Снимка: Pixabay

Франция глоби Apple с 25 милиона евро заради умишленото забавяне на iPhone. Преди три години от компанията признаха за проблем, който предизвика неочакван спад в производителността на смартфоните заради софтуерен ъпдейт.

Сега санкцията се налага на Apple заради системно умишлено забавяне на работата на по-старите модели. В случая става въпрос за това, че компанията не е информирала потребителите си, че актуализирането на операционната система води до забавяне на работата на смартфона.

Санкцията беше наложена от органа за защита на потребителите вчера. Тя идва след жалба на неправителствена организация, която се бори срещу нелоялните практики на всички компании да забавят умишлено по-старите устройства, предаде „Digital.bg“.

В началото на 2018 година Франция отново разследва Apple. Тогава от компанията се извиниха и предложиха отстъпки на своите потребители, като 11 милиона клиенти трябваше да си закупят нови батерии само по 25 долара, за да може техните смартфони да не работят бавно.

По време на разследването френските власти не намериха доказателства за планирано амортизиране. Но беше наложена глоба, защото потребителите не са били уведомени, че след като актуализират своята операционна система, смартфонът им ще започне да работи по-бавно.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от