Фон дер Лайен: Наш дълг е да застанем на страната на Украйна

1
90
Урсула фон дер Лайен
Урсула фон дер Лайен. Снимка: Скрийншот от видео във Facebook

„Дълг на нашето поколение е да застанем на страната на Украйна, защото тя се бори да определи своето бъдеще. На Украйна трябва да бъде оказана политическа, икономическа и военна помощ, защото украинците носят Европа в сърцето и в ума си.“

Това каза председателят на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен в изказване на Десетия Атински демократичен форум, съобщиха световните агенции. Тя призова европейските граждани за единство и решителност.

„Всички сме изправени пред изпитание днес от войната на Русия срещу Украйна, от шантажа, който Русия извършва чрез енергията, но трябва да сме решителни и единни. Всеки от нас е част от съпротивата и защитата на нашето бъдеще”, добави тя.

Председателят на ЕК изрази увереност, че във войната, обявена от Русия срещу Украйна, демокрацията отново ще победи. Според нея демокрацията не се движи по права линия, а има и обрати. Тя засегна слабостите вътре в ЕС – расизмът и антисемитизмът, че още не са изкоренени. Отделно я притеснява независимостта на правосъдието и сериозните безпокойства от корупцията.

„Демокрацията може да успее, ако сме единни“, каза председателят на ЕК.

Фон дер Лайен отбеляза, че ЕС планира нова програма за инвестиции в енергетиката и дигитализацията. Според нея трябва да се поставят на първо място бъдещите поколения.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
ник
ник
2 месеци по-рано

Дълг на нашето поколение е да застанем на страната на семейните ценности, да изметем подобни карикатури като вас и никога повече да не позволим да съсипвате живота на европейските данъкоплатци с безумията си.