Фейсбук ще плати на Турция 281 000 долара

0
19
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Турция глоби Фейсбук, защото екипът е нарушил изискванията за поверителност на личните данни на потребителите. Санкцията възлиза на 1,6 милиона турски лири, което е над 281 000 долара. Това предаде Анадолската агенция, цитирани от „Дарик“.

От социалната мрежа са разкрили информация за над 281 хиляди души. Тя включвала пол, семейно положение, дата на раждане, религия, образование и местоживеене.

През май тази година компанията отново бе глобена от турските органи. Нарушението е било сходно, а глобата е била в размер на 1, 65 милиона турски лири или 289 566 долара.

Припомняме, че тази седмица настъпи и друга промяна. Съдилищата в Европейския съюз могат да заповядват на „Фейсбук“ да премахва коментари на потребителите на услугата в световен мащаб при условие, че тези коментари са обявени за незаконни, постанови в четвъртък най-висшият съд на Европейския съюз.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от