Фестивалът „Пазители на българския дух“ събира почитатели в Бургас

0
176
народно творчество
Снимка: Авторска

Организатор на фестивала е Регионалната занаятчийска камара в Бургас. Събитието ще се проведе от 20 юли до 20 септември на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ до едноименното училище.


Всяка седмица от фестивала на занаятите „Пазители на българския дух“ различни майстори-занаятчии, членове на РЗК-Бургас, ще представят своята продукция. Всеки продукт, закупен от щандовете, ще бъде придружен със Сертификат от Камарата за ръчно изработено изделие-уникат. В сертификата е записан персоналния номер на калфата или майстора, изработил изделието.

Освен да предлагат своите творения, занаятчиите ще демонстрират пред посетителите и самия процес на производство. Ще бъде предоставена възможност на всеки, който има интерес към българските занаяти и желае да изработи сам изделие, да го направи в специално създадените за целта работилнички под вещото ръководство на майсторите, съобщава „БНР“.

Целите на фестивала са да бъде мост между поколенията, да съхрани старите традиции и да учи младите хора на българско народно творчество.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments