Евтим Милошев: Финансирането по европейски и национални програми дава перспективи за Видин

0
73
Видин
Видин. Снимка: Искра.бг

Министърът на туризма Евтим Милошев беше на посещение в област Видин. В Конферентния център на Областната администрация бе проведена среща дискусия с кметове на общини и представители на туристическия бранш.

На събитието присъстваха и и.д председател на Народното събрание Росица Кирова, областният управител Ани Арутюнян, заместник-кметът по хуманитарни дейности и политика Борислава Борисова, Цецка Цокова – старши експерт „Информация и реклама в туризма“ в Община Видин и други. Акцент на срещата бяха проблемите и предизвикателствата пред туризма в Северозападна България.

В началото на събитието служебният министър заяви, че област Видин разполага със сериозен потенциал за развитие на туризма – културно-исторически, религиозен, спортен, винен и гурме, круизен, балнео и спа и други видове.

„Уникалната свързаност на река Дунав предоставя изключителна възможност за връзка със сърцето на Европа. Финансирането по европейски и национални програми дава много добри перспективи за град Видин“, каза още Евтим Милошев.

Росица Кирова коментира темата за минералните извори на Видин, които могат да се превърнат в център на нашия туристически профил и да доведат целогодишно туристи. Тя припомни, че Община Видин е предприела стъпки към реализирането на тази дългогодишна мечта на жителите от региона.

„Време е да изготвим общ документ, базиран на това, което Общините искат да развият. Този документ да съсредоточи усилията на всички и с помощта на Министерството на туризма да излезем с обща визия за развитието на региона“, заключи Кирова.

По време на срещата заместник-кметът Борислава Борисова призова Министерството на туризма да съдейства за осъществяването на по-голяма реклама на Община Видин, както в страната ни, така и на международните туристически борси. Борисова подчерта, че Видин участва във всички туристически изложения, които се организират ежегодно в България, какъвто е престижният форум „Ваканция и СПА Експо“.

„Успешно развиваме фестивален туризъм, имаме богат културен календар, провеждаме множество спортни прояви. Липсва обаче достатъчно реклама на тези събития на национално ниво“, допълни още Борисова. Тя благодари на министър Милошев и неговия екип, че са намерили време да посетят областта ни и да организират днешната дискусия. Заместник-кметът подари на Евтим Милошев рекламни материали и сувенири на Община Видин.

Обиколката на министъра на туризма включва и посещение на Общините Кула и Белоградчик. Утре визитата му продължава със срещи с представителите на туристическия сектор и местната власт в Монтана и Враца.

Определени служители са с по-високи пенсии от други, каква е причината?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments