Евгения Банева остава в ареста

0
161
Арест д-р Г.М.Димитров № 42
Арест на "Г.М.Димитров" № 42. Снимка: Архив

Специализираният наказателен съд отказа да пусне от ареста Евгения Банева. Решението бе постановено тази вечер след заседание, продължило няколко часа. То не е окончателно и може да бъде обжалвано.

По-рано прокуратурата обяви, че няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска да води кампания за евровота.

Преди да започне заседанието Банева се оплака от условията в килията й.

„Условията в т.нар. „луксозен арест“ на „Г.М. Димитров“ са потресаващи и може да се получи интересно, ако ми позволят да си водя кампанията за евроизборите от килията, за да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в Република България, горд член на Европейския съюз“, каза Банева.

Заседанието на спецсъда беше отложено с един час заради искане на Банева и адвокатите й да се запознаят с документацията по делото. Съдийският състав трябва да реши дали да измени мярката й от задържане под стража в по-лека.

Припомняме, че от 6 декември миналата година, Евгения Банева и съпругът й Николай Банев, са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари. Банев вече поиска да излезе на свобода, но и първоинстанционният Наказателен съд, и Апелативният спецсъд му отказаха.

Същевременно стана ясно, че Инициативен комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments