Ето как изглежда тротоарът на бул. „Демокрация“ в Бургас само няколко месеца след ремонта

0
448

Само няколко месеца след ремонта тротоарът на булевард „Демокрация“ в Бургас вече е в окаяно състояние. Част от плочките са отлепени и подвижни. В тях се събира вода, когато навън вали дъжд.

Свидетелство за това пусна в социалната мрежа Facebook потребител. Той сподели видео от булевард „Демокрация“ срещу хотел „Космос“. То е заснето вчера, когато валеше дъжд и от него ясно се вижда как плочките се движат и в тях се събира вода.

Мъжът е възмутен от действията на община Бургас, която се управлявала от ГЕРБ, тъй като кметът Димитър Николов е и зам.-председател на политическата сила.

„Браво“. Както се казва тротоар та дрънка…И защо ми се струва, че самият ремонт беше с по-голяма продължителност, отколкото времето до нуждата от повторен ремонт“, е написал възмутеният гражданин на морския град.

Ремонтът е бил извършен през 2020 година.

Тук възникват няколко много важни въпроса, като този дали ремонтът не е бил направен умишлено некачествено, за да бъдат отпуснати и усвоени отново пари за повторното поставяне на плочки на тротоара? Кой е следял за качеството на извършения ремонт и няма ли сега да понесе своята отговорност, след като видно от видеото дейностите не са направени по правилата? Какви действия ще предприеме Община Бургас и дали това не е масова практика? Къде са отишли отпуснатите през 2020 година средства за ремонта на тротоара на булевард „Демокрация“ и ще има ли санкции за фирмата-изпълнител? Важно е и дали ще видим наказани в самата Община Бургас, защото тя е отговорна за качеството на извършваните ремонти, които се реализират с парите на всички бургазлии, тъй като средствата са от техните данъци

Под публикацията във Facebook има граждани, които са коментирали, че не се ремонтира, а се краде. Освен това по техните думи старият тротоар е бил на 20 години и не е бил мръднал за разлика от новия, който е изтраял само няколко месеца.

„Най-добрият град! Най-добрите плочки! Най-много пари ще се усвоят за поддръжка и ремонти. По този начин си осигуряват сигурна работа и доход за години напред. Браво на кмета и всички шуробаджанаци в Общината и общинските предприятия. С пожелания за дълго и продължително крадене на тях, братята, сестрите, братовчедите и децата им. „Усвояване“ на макс“, е написал друг интернет потребител.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments