Емил Соколов: Консултациите при президента започват да приличат на предизборна кампания

0
18
Емил Соколов
Емил Соколов. Снимка: Facebook

Консултациите при президента вече започват да приличат на предизборна кампания. Тъй като Радев няма как да се кандидатира за трети мандат, остава въпросът за какво е цялата тази ПР акция.

Вероятно ще си отговорим, когато след няколко дни отново, приближени до президентството анализатори, заговорят за смяна на модела и президентска република.

От няколко месеца посланието, което Радев отправя към обществото с действията си, е едно: партиите са лоши. Де юре сме парламентарна демокрация, ама де факто е по-добре да има твърда ръка, която да вкарва лошите партийци в ред.

Разбира се, пропуска се фактът, че тези партии са избрани от гражданите и парламентът е отражение на разделенията в обществото. Обединението около една силна фигура няма да разреши проблемите на демокрацията ни, а просто ще ни лиши от такава.

Това е като да си отрежеш ръката, защото е навехната. Накрая просто няма да имаш ръка. А всякакви популистки заигравания с „Лукойл“ и опити да се скрие проруската окраска на президента, са просто опит да замажат позорната позиция на Радев от началото на войната.
Ф

актите обаче са прости: имаме проруски президент, който не зачита демокрацията, не я уважава и тя му пречи. Исторически доказано е, че подобни политици са неспособни да защитят българския интерес, защото са заети да бранят руския.

Източник: Емил Соколов, Facebook

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments