Емил Ефтимов и Дарил Уилямс обсъдиха развитието в сухопътния домейн по отношение на възпирането и отбраната на Източния фланг на НАТО

0
13
Министерство на отбраната
Министерство на отбраната. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща днес с командващия на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Дарил Уилямс, който е на еднодневно посещение у нас, съобщиха от ресорното ведомство. Двамата са обсъдили развитието в сухопътния домейн по отношение на възпирането и отбраната на Източния фланг на НАТО.

Адмирал Ефтимов и генерал Уилямс са разгледали трансформацията на бойната група, разположена на българска територия, в съответствие с взетите решения на Срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Обсъдени са били темпото на провежданите учения и тренировки, както и възможностите за повишаването на нивото на оперативна съвместимост в многонационален формат. Адмирал Ефтимов е отбелязал доброто взаимодействие на ротата „Страйкър“ с подразделенията от българските Сухопътни войски в рамките на съвместната подготовка, съобщиха още от Министерството на отбраната /МО/. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments