Елисавета Белобрадова: Изгубихме 300 000 гласа! Това е истинска загуба!

1
245
Елисавета Белобрадова
Елисавета Белобрадова. Снимка: Facebook

Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ направи анализ на изборните резултати в пост в социалната мрежа Facebook. Тя коментира резултата на политическата сила и загубата на близо 300 000 гласа. Публикуваме нейния анализ на вота без редакторска намеса:

„Няколко думи за резултатите:

Първо, с 2441 преференции пренареждам листата в 25-и мир и влизам в следващото Народно събрание. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и направиха възможно да продължа да работя народната работа. Това се случва всеки път само заради вас и вашето желание да ви представлявам. Инак, няма как да стане.

На изборите за Европейски парламент резултатът ми е 14 907 гласа, с което пренареждам и тази листа и се нареждам на пето място, но, разбира се, не влизам в ЕП защото имаме три мандата. Отиват съвсем удачно хората с по-добри резултати.

Така е справедливо. За съжаление, общият резултат не успя да направи 4 мандата, за да може и Стефан Тафров да се присъедини към останалите колеги.

Изключително съм благодарна за гласовете ви, благодаря ви от името на последното кръгче. Гордея се, че съм единствената жена в ПП-ДБ, която пренарежда листата за Европейски парламент. Може и да се окажа единствената жена въобще в изборите за ЕП, която пренарежда, просто чакам преференциите на Елена Йончева.

Сега за изборите като цяло. Изгубихме 300 000 гласа.

Това е истинска загуба. Аз лично в 25-и МИР съм изгубила 553 гласа, което е 18,5%. Да, не е 50% които по принцип сме изгубили като политическа сила, но е загуба.
Смятам че това означава няколко неща.

1. Трябва да обърнем истинско внимание на хората. На тези, които гласуваха, въпреки че не бяха особено доволни и на тези, които решиха да не гласуват. Смятам да стартирам поредица от срещи с хора, които са разочаровани и обезверени, за да поговорим за причините. Да се допитам до хората, да отговоря на всеки, който изрази мнението си и да изложа разбирането си за процесите, които се случиха през последните три години. Следизборната кампания е по-важна от предизборната. Искрено го вярвам и ще направя моя малка следизборна кампания в следващите дни.

2. Да излезем с ясни политически задачи, формирани в новата реалност на това Народно събрание пред хората и да ги следваме. Тези задачи ще обосноват съществуването ни и като народни представители и като опозиция. Въобще като човешки същества в тези ужасни времена.

3. Да си дадем ясна сметка пред какво се изправяме. Европа е изключително нестабилна, има риск от сериозно разместване на пластовете, а в България живеем в период на такъв упадък на парламентарната демокрация, че пред нас стои сериозната угроза от президентско авторитарно управление.

Пеевски зове Борисов за съставяне на правителство. Всички вече обявиха, че ще подкрепят съответното правителство – Величие казаха, че са за ЕС и НАТО, БСП са за технически кабинет, ИТН са ясни. ДПС чука на вратата на ГЕРБ все по-настоятелно.

Всичко е готово. И Сарафов в готов също, ако Борисов не се чувства особено готов.
Това е положението няколко месеца преди изборите в САЩ. Положение в момент, в който Германия мисли да възстановява наборната служба, Полша потушава по близо 400 провокации на ден по границата си от руснаци и беларуси. В този момент Република Сръбска е на дни от евентуално решение за обявяване на присъединяване към Сърбия.

Имаме големи задачи, а големият европейски спасител го няма. Общо взето, сами сме с Пеевски в стаята. И разбира се, че ще бъдем безстрашна опозиция ще имаме смели изказвания, от които ще стават супер клипове. Въпросът е как ще се управлява страната и какво ще се случи със свободата ни, с демокрацията, с Конституцията и с тези ценности, които не ценим, докато не ги изгубим.“

Обиди и ритници в италианския парламент: Опозиционен депутат нападнат и пребит по време на дебати

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Елисавета Белобрадова: Изгубихме 300 000 гласа! Това е ист… […]