Елени в Сидни: Скитащи животни стряскат жителите на предградията

0
75
Сърна
Снимка от Pixabay

Два елена са били забелязани да се разхождат свободно по улиците на вътрешните предградия на Сидни, което е изненадало местните жители. Те са се обадили на полицията рано тази сутрин, за да съобщят за необичайната гледка. Спасителите, които са пристигнали на място, са успели да заловят едно от животните, след като са го открили в един от дворовете, но другото все още е на свобода. Според експертите все още не е ясно дали двете животни са били отглеждани като домашни любимци или живеят в дивата природа. Обикновено елените се срещат в пасищата и горите в Австралия и се считат за вредители, след като са били внесени от Европа през 19 век.

От Кралското дружество за предотвратяване на жестокото отношение към животните (RSPCA) и полицията в Нов Южен Уелс са обяснили, че животните са били забелязани да се разхождат в предградията на Аннадейл, Лайхард и Балмен. След това едно от животните е било проследено, като се твърди, че се е намирало в доста лошо състояние. По-късно то се е скрило в един от дворовете на местните жители. Еленът е бил заловен, упоен и прегледан от ветеринари, докато служителите на реда са продължили да търсят партньора му. Говорителят на Кралското дружество за предотвратяване на жестокото отношение към животните – Кийрън Уотсънс заяви пред „BBC“, че нямат представа откъде са дошли елените.

Местните жители са споделили за необичайната гледка в социалните медии. „Докато разхождах кучето тази сутрин, ги видях да тичат по улица „Макензи.“, твърди един от жителите, който е част от група във Facebook, отразяваща събитията в района. „Помислих, че така ми се е сторило, но се натъкнах на друг човек с куче, който също ги е видял.“ По-рано тази година местните хора са се стреснали при вида на три павиани, които са тичали по една от улиците в друго предградие. След това властите са обяснили, че животните са избягали от близката ветеринарна клиника, където им е предстояло да претърпят вазектомия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments