Екскметът на Видин, който осъди Прокуратурата: Унищожиха безпринципно един човек!

0
41
Герго Гергов
Герго Гергов. Снимка: Facebook

Стореното зло е на лице. Големият престъпник в този случай е Прокуратурата.

Това заяви в интервю за Искра.бг бившият кмет на Видин Герго Гергов, който осъди държавното обвинение. Решението на Монтанския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София в двуседмичен срок.

„Смятам, че това, което съдът изнесе като информация, е изчерпателно към настоящия момент. Казусът е широко популярен в България още от 2014 година, знаете колко силен медиен интерес имаше тогава и какви бяха действията. Важното е, че истината възтържествува и съдът даде отговори на много въпроси, които до днес стоят в обществото, а именно – имало ли е престъпление от страна на кмета на общината и правилни ли са били действията на Прокуратурата. Отговорът категорично е, че големият престъпник в този случай се нарича Прокуратура“, подчерта Гергов.

Той допълни, че решението дали ще обжалва отхвърления иск за 200 хиляди лева, ще вземат неговите адвокати.

„Делата приключиха още през 2016-а година, след кметските избори. Фактът е, че моето име влезе във всички сутрешни блокове, в обедните новини, във вечерните новини, във всички национални медии и до следващите избори Прокуратурата не намери сили да каже – ние унищожихме безпринципно един човек, който нямаше никаква вина. Ако това се беше случило, днес можех да ви кажа, че има шанс доверието в една личност да се върне. Но факт е, че това нещо не се случва и аз съм убеден, че няма и да се случи“, категоричен е бившият кмет на Видин.

По думите му единственото хубаво в ситуацията е, че Видин е станал предвестник на все по-коментираната тема за съдебна реформа.

„Обществото узря, за да каже „стоп“ на всички тези неправди. Фактът, че в момента се говори за промени в правораздаването и особено за Прокуратурата и нейните действия, е показателно, че обществото помъдря и видя къде са били слабостите и с какъв аршин е ползвана Прокуратурата, за да се обслужват някакви политико-икономически интереси. В случая моята личност не е важна, важно е хората в България да живеят в една по-правово чиста държава, в която имат доверие във всяка една институция. Аз оставам общественополезен на града си и ще дам всичко, което съм давал и продължавам да давам на обществото – моите знания, умения и опит. Преди година получих една значима за мен награда, носител съм на Бялата птица за общественополезна дейност на БТА. Не съм спирал да се занимавам с политика, но за мен това означава дейност в полза на обществото, а не позиции, титли и т.н“, каза в заключение Гергов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments